Przepisy
Nocna owsianka z masłem orzechowym
Przepisy
Nocna owsianka z masłem orzechowym
Czas przygotowania: około 5 minut + noc w lodówce
Liczba porcji: 2
Składniki:
– 1 szklanka płatków owsianych
– 1 i ¼ szklanki napoju roślinnego (migdałowy, owsiany, kokosowy)
– 1 porcja kolagenu Reme
– 1 łyżeczka nasion chia
– 1 łyżka masła orzechowego
– 1 mały banan pokrojony w kostkę
– 1 łyżeczka syropu klonowego lub miód (opcjonalnie)
– garść świeżych owoców do podania (np. jagody, truskawki, maliny)
Sposób przygotowania:
- W słoiku lub pojemniku wymieszaj płatki, chia, masło orzechowe, banana i mleko roślinne.
- Odstaw na 2–3 minuty, po czym dodaj kolagen Reme i delikatnie wymieszaj.
- Przykryj i wstaw do lodówki na noc.
- Rano na pół h przed spożyciem wyjmij z lodówki wymieszaj, nie podgrzewaj.
- Dodaj świeże owoce i opcjonalnie łyżeczkę syropu klonowego lub miodu.