Przepisy
Chłodnik ogórkowo-koperkowy z jogurtem
Przepisy
Chłodnik ogórkowo-koperkowy z jogurtem
Czas przygotowania: 10 minut + schłodzenie
Porcje: 2
Składniki:
– 2 duże ogórki gruntowe lub 1 długi szklarniowy
– 1 szklanka jogurtu naturalnego gęstego (może być grecki)
– ½ szklanki kefiru lub maślanki
– 1 mały ząbek czosnku (opcjonalnie)
– 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu jabłkowego
– 2 łyżki posiekanego koperku
– 2 porcje kolagenu Reme
– sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
- Ogórki zetrzyj na tarce o dużych oczkach, lekko odciśnij nadmiar wody.
- W misce połącz jogurt, kefir, koperek, przeciśnięty czosnek i sok z cytryny.
- Dodaj ogórki i dopraw solą oraz pieprzem.
- Na końcu dodaj kolagen Reme – dokładnie wymieszaj.
- Schłodź przez min. 30 minut w lodówce przed podaniem.