Przepisy
Zielona sałatka z grillowanym halloumi, awokado i kolagenowym dressingiem
Przepisy
Zielona sałatka z grillowanym halloumi, awokado i kolagenowym dressingiem
Czas przygotowania: około 15 minut
Liczba porcji: 2
Składniki:
– 1 opakowanie sera halloumi (ok. 200 g)
– 1 dojrzałe awokado
– 1/2 ogórka
– garść rukoli
– garść miksu sałat
– 10 szt. pomidorków koktajlowych
– 1 łyżka oliwy z oliwek (do grillowania sera)
Dressing z kolagenem:
– 2 łyżki oliwy z oliwek
– 1 łyżeczka musztardy Dijon
– 1 łyżeczka soku z cytryny
– 1 porcja kolagenu Reme
– szczypta soli i pieprzu
Sposób przygotowania:
- Ser halloumi pokrój na plastry i podsmaż na suchej patelni lub grillowej, aż się zarumieni (ok. 2–3 minuty z każdej strony).
- Pokrój warzywa: awokado w plasterki, ogórka i pomidorki w kostkę/plastry.
- Wymieszaj wszystkie składniki sałatki.
- Przygotuj dressing: dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, na końcu dodając kolagen Reme.
- Polej sałatkę sosem i podawaj od razu po przygotowaniu.